Интересни Новини
Интересни Новини

Интересни Новини (9)

Ако искате да гледате 4K филми още през 2013 г., ще трябва да се разделите със сериозна сума. Повечето модели струват около 20 000 долара в САЩ, а дистрибуцията им в България може и да не се случи скоро. Голяма част от технологичните анализатори смятат, че 84-инчовия XBR-84X900 е най-добрият 4K телевизор, анонсиран до момента. Той струва 24 999 долара и, както Sony обяви, идва с UHD плеър. Наскоро научихме какво точно представлява устройството. Става въпрос за голям сървър, съхраняващ файлове на твърди дискове. Той дори идва с два 4K филма, някои от които са новата версия на "Total Recall" и "The Amazing Spider-Man". Плеърът се управлява с доста интересно дистанционно, което също е включено безплатно в комплекта на невероятния телевизор - таблетът Sony Xperia Tablet S. Той идва със специално приложение, което позволява да осъществявате достъп до цялото съдържание на плеъра си. Източник : http://hicomm.bg/produktovi-novini/4-k-televizoryt-na-sony-idva-s-bezplaten-uhd-pleyr-i-tablet.html

Проектът Google +Google представи пред света тайния си проект за нова социална мрежа, която трябва да се противопостави на лидера Facebook. Името на новия проект е Google+ и той ще комбинира в едно всички останали услуги на информационния гигант, превръщайки ги в част от гигантската социална мрежа, информира Mashable.

Няма как да се пропуснат многото прилики с Facebook, но не може да се отрече, че не е необходимо при всеки нов проект да се открива топлата вода. Google+ ще притежава горна лента за управление, подобна на тази във Facebook. Информацията за новостите ще излиза с червени цифри, които се променят когато възникне ново събитие.
Първите значителни разлики между Facebook и Google+ се откриват при тъй наречените кръгове или Circles+. Фокусът на новата социална мрежа не е в споделянето на информация с огромно количество хора. Потребителят може да споделя различни текстове, снимки и видеоклипове със своите социални кръгове, които варират между приятели, колеги, семейство, съученици и други. С помощта на HTML5 човек може да разпредели за секунди хората от своя списък между различните социални кръгове.
С помощта на функцията Sparks се улеснява максимално споделянето на интересни статии, клипове и снимки с другите приятели от социалните кръгове. Системата разчита на автоматичен алгоритъм, който черпи информация от различните услуги на Google и ви предлага неща, които вероятно ще ви заинтересуват.
Все още е рано да се правят заключения, но Google+ изглежда интересно и многото прилики с Facebook могат да се окажат ключови за успеха на новата социална мрежа.
До дългоочаквания проект на Google все още няма свободен достъп и той е пуснат за тестове сред ограничен кръг от потребители.

Рисунките на платото Наска  са една от най-популярните туристически атракции в Перу след древния град на инките Мачу Пикчу.

Равнините Наска в Перуанските Анди, дом на културата наска, просъществувала от 100 до 750 г. сл.Хр., са прочути с издълбаните в земята на пустинята огромни загадъчни рисунки, наречени геоглифи. Рисунките на платото Наска са едни от най-известните и най-провокиращи въображението мистерии на човечеството. Не се знае кой ги е направил, нито пък защо. От самото им откриване до днес те стимулират разнообразни научни хипотези и вдъхновяват писателите фантасти.Може никога да не узнаем със сигурност защо и кой се е трудил над мащабните изображения - толкова големи, че могат да се обхванат с поглед само от въздуха - но теориите са много.

Едно е сигурно - линиите в Наска са една от най-големите загадки на човечеството.

Огромните изображения на птици, животни и растения са създадени преди повече от 2000 години. На земното равнище изглеждат като бразди или дълги пътеки.

Допреди 80 години никой дори не подозирал за съществуването им. Линиите в Наска били забелязани за пръв път едва през 1920 г., когато пътнически авиокомпании започнали да летят над перуанската пустиня. По-късно забелязали, че наглед безсмислените линии формират прецизни изображения, чиито размери достигат неколкостотин метра. Най-известни сред тях са около 70-те изображения на растения и животни като маймуна (110 м дължина), косатка (65 м), кондор (135 м), колибри (50 м), пеликан (285 м), паяк (46 м) и различни растения. Човекоподобните фигури са сравнително малко и са разположени по склоновете. Най-известната от тях е "Астронавтът", дълъг 32 м, и "Е.Т". (извънземното), открити през 1982 г. от Едуардо Еран. Други подобни са "Мъжът с шапка" и "Екзекуторът", които са и най-примитивните. 
Откакто са открити, линиите в Наска са предизвикали какви ли не фантастични предположения. 

Как и защо са се появили тези внушителни съссвоята прецизност творения? Над този въпрос се потят археолози, астрономи и математици. Предполагаемото предназначение на линиите в Наска варира от астрономичен календар през древен храм от типа на Стоунхендж до система за напояване на безводната пампа. Все още обаче учените не са стигнали до единно становище.

Календар или храм, система за напояване или форма на изкуство, дело на хора или извънземни, линиите в Наска остават едно от най-загадъчните световни чудеса. Ето защо през 1994 г. ЮНЕСКО включи изображенията в Перу в своя списък на световното културно наследство.

Подобни изображения, видими само от "птичи поглед", има и по нашите земи. Намират се близо до сухопътната граница с Румъния и са слабоизвестни на обществеността. На тях има посветен филм на Българската телевизия, заснет преди около 30 години.

обяви за туризъм

Жилища в района на Медицинска академия и къщи в Киноцентъра за над 1 милион евро се появиха на софийския пазар на недвижими имоти през февруари, посочват от сайта imot.bg.

жилищаНай-скъпите имоти, които се продават в момента са две къщи на ул. "Оборище". Едната е с цена 9.5 млн. евро, а другата с 3 млн. по-евтино. В района на Медицинска академия нов апартамент с площ 126 кв.м се оферира на цена от 1 199 000 евро.

Варна и Пловдив също са в тазмесечната класация на предлаганите най-скъпи жилищни имоти в България:

1. Оборище (София) - 9 500 000 евро

Къщата е архитектурен паметник на културата, построен в началото на ХХ век. От виден български търговец на тютюн. Подходящ за резиденция, каквато сградата е била доскоро.

2. Оборище (София) - 6 500 000 евро

Триетажна къща, разположена на бул. "Евлоги Георгиев" и ул. "Оборище". Реновираният имот е бил собственост на Юлиан Парушев - виден индустриален през миналия век. Тухлената къща е с разгъната застроена площ от 900 кв.м.

3. Местност "Свети Никола" (Варна) - 2 580 000 евро

Супер луксозна нова къща с изглед към морския бряг. Всекидневната е с площ 150 кв.м. Всяка от трите стаи с площ 20 кв.м е със самостоятелна тоалетна. Цялостно водно подово отопление и климатизация.

4. Център (София) - 1 500 000 евро

Триетажна сграда със статут на заведение. Нова луксозно реновирана къща през 2001 г. Може да се ползва за банка, медицински център. Разгънатата й застроена площ е 1336 кв.м.

5. Център (София) - 1 396 500 евро

Уникален имот разположен срещу Руската църква на бул. "Цар Освободител". Площта на многостайния апартамент е 285 кв.м. Сградата е с портиер и отлично поддържани общи части. Имотът се нуждае от ремонт.

6. Център (София) - 1 390 500 евро

Жилището се намира в самият център на столицата на ул. "Алабин" и е разположено на цял етаж. Състои се от десет непреходни стаи. Имотът се продава след цялостен основен луксозен ремонт.

7. Медицинска академия (София) - 1 199 000 евро

Тристайният имот е разположен в нова тухлена сграда с Акт 16 в близост до НДК. Има уникална гледка към планината "Витоша". Луксозни общи части на сградата.

8. Морска градина (Варна) - 990 000 евро

Четиристайният апартамент се намира в луксозна нова сграда в непосредствена близост до морския бряг. Сградата е с модерен дизайн и разполага с облагороден парк с беседки и красива растителност.

9. Кършияка (Пловдив) - 850 000 евро

Многостаен апартамент с площ 580 кв.м в близост до Новотела. Има възможност за изграждане на собствен басейн на покрива. Стените са рисувани на ръка, а стълбите са от махагон. Обзавеждане по лиценз от Виена.

10. Център (София) - 750 000 евро

Многостаен апартамент срещу Народното събрание. Големи помещения с високи тавани. Разгънатата застроена площ на имота е 140 кв.м. Има възможност за паркиране на паркинга пред сградата.

*При класирането е отчетен не само факторът цена, но и местоположение, близост до национално исторически и културни забележителности, степен на обзавеждане, екстри (джазуки, басейн, луксозни общи части, жива охрана)

Имоти под наем

коткиЕдин от най-предпочитаните домашни любимци е котката. С харизматичното си присъствие и грациозна походка, тя моментално печели сърцата на милиони стопани по света. Какво обаче не знаем за нея? Следват няколко любопитни факта.

Котките прекарват 2/3 от денонощието в сън, 1/3 от будното време в самопочистване. Това означава, че една 9-годишна котка е била будна само 3 години от живота си, като цяла една година само се е чистила.

Всяка година близо четири милиона котки биват изядени в Азия.

имотен-пазар-обявиПазарът на имоти вече значително се стабилизира след дългата финансова криза. Изложението  „BalPEx – Жилище за всеки джоб”, което се проведе от 12 до 18 май в The Mall в столицата София затвърди мненията, че активните купувачи на пазара стават все повече.

Още в първите дни на изложението,някои от компаниите са имали резервации  за апартаменти, като се очаква в предстоящите няколко дни да се задвижи и процедурата по покупката на имотите. Най-важно за момента за потенциалния купувач при избора му на жилище,  е качеството и местоположението на имота. Най-много осъществени сделки имат фирмите, които обявяват точна цена и разбира се – има на какво основание да я искат. Най-голяма заинтересованост клиентите са показали към готовите нови имоти и такива, разположени до станциите на метрото във всички квартали на София.

Сейшелските острови - едно от най-приказните и удивителни места в света. Разположени в западната част на Индийския океан, на 1800 км. от африканския бряг и на северозапад от Мадагаскар, извън обсега на циклоните, на кръстопътя между Азия и Африка. И до днес за тях се разказват вълнуващи истории. Според легендата, след като Бог сътворил света, останали му шепа диаманти. Той погледнал на изток от Африка и си казал: "Тук мога да създам самата прелест." Пръснал диамантите в океана и създал малко съзвездие от гранит и корали - Сейшелските острови...

Образували са се при разцепването на континентите Африка и Азия. С безкрайни ослепително бели плажове, буйна растителност, кристално чисти води, величествени коралови рифове и редки видове растения и животни, които не се срещат никъде по света, тези далечни острови не случайно са наречени Перлите на Индийския океан. Природата им е съхранена такава, каквато са я видели мореплавателите преди повече от 300 години. Удивително място със собствен неподправен облик и очарование, все още пазещо тайните на заровените съкровища и суровите морски битки.

Сейшелските острови предлагат изключителен лукс, екзотика и пълно уединение и спокойствие събрани в едно, поради което са много популярна и предпочитана дестинация за почивка от известни личности. Не случайно бяха избрани от принц Уилям и съпругата му Кейт за техния романтичен меден месец. Eдно райско място на Земята, идеално за идеалната почивка… или за мечтаното сватбено пътешествие.

обяви за туризъм

LG P930 е таблет или телефонОт сайта Unwired View са намерили интересна информация за нов телефон на LG, скрита в XML файл в сайта на компанията. В него устройството е с номер на модела P930, а индексът Р подсказва, че става именно за телефон, а не за таблет (тези устройства компанията означава с V). Интересно е, че според информацията джаджата разполага с екран с резолюция 1280 х 720 пиксела. Засега диагоналът на екрана не е известен. От файла става ясно, че устройството ще поддържа работа с EDGE/GPRS и HSDPA/HSUPA мрежи. Наскоро Toshiba представи 4" дисплей за телефони с такава резолюция и обяви, че ще видим телефон с него още тази година. Кой ли производител ще ни изненада с такъв?

Обяви за електроника

http://www.unwiredview.com/2011/05/17/lg-p930-to-be-a-new-android-tablet-or-maybe-a-phone-with-a-1280-x-720-display/

1464 превозни средства са проверени от Пътна полиция за периода между 16 май до 24.05.2011 година на територията на област Габрово, съобщават от Областната дирекция на МВР. Констатираните нарушения на Закона за движението по пътищата са 399, за които са съставени 155 акта и са наложени 213 глоби с по фиш. Най-многобройни са нарушенията за превишена скорост – като санкционираните са 125. Неизползващите обезопасителни колани са 41 и 5 са неправоспособните водачи заловени зад волана. Наказаните за неправилно изпреварване са 8, а деветима шофьори са отнели предимството на пешеходец. Спипаните да управляват МПС след употреба на алкохол са 10. На територията на областта са станали 21 ПТП. От движение е спрян 1 автомобил. Санкционирани са и 9 пешеходци за неправилно пресичане.

Обяви за превозни средства


Банер
Банер
Банер

Онлайн потребители

В момента има 12 посетителя в сайта

Moiteobqvi.com

Национален портал за безплатни обяви. Публикувайте вашите авто обяви, обяви за работа, туризъм, услуги, както и обяви за Имоти под наем или Имоти купува продава. Потърсете или публикувайте обяви за Битова техника, Електроника или Компютри, както и продажби и оферти - купува продава търси предлага и много други в Moiteobqvi.com :: Купува | Продава.

Анкета

За или против да има обяви "Заменям" в moiteobqvi.com?
 

BGtop ТОП Сайтове, Българска класация

Гласувай за тази страница в Българския ТОП

За екипът на moiteobqvi.com

Водени от идеята да създадем един по-нов портал за безплатни обяви, който да достига до своите потребители тук и във всяка една от социялните мрежи. Слушаме вас и вашите предложения, за да развиваме постоянно този портал за безплатни обяви, така че да бъде по-удобен за всеки от вас. Пишете ни на admin@moitebqvi.com